Прокуратурата ще дебне за каруци в София

OFFNews 06 ноември 2017 в 16:27 4259 1

Софийска градска прокуратура (СГП) се е самосезирала за нарушения от водачи на каруци на правилата за движение по пътищата, за защита на животните и законоустановените ветеринарно-медицински изисквания.

На служители на СДВР е възложено да извършват внезапни проверки, свързани с нарушения на Закона за движение по пътищата (ЗДвП), със замърсяване на околната среда, както и застрашаване живота и здравето на животните. Целта на проверките е да се установява дали каруците са оборудвани със съответните светлини и торбички за животински отпадъци, регистрирани ли са по съответния ред и т.н.; дали навлизат за движение в широкия център на града; разполагат ли водачите им с регистрационен талон и притежават ли документи по Закона за ветеринарно-медицинската дейност за индивидуализация на животните. 

Засилените проверки ще се извършват регулярно до края на 2017 г., като при необходимост срокът за това ще бъде продължен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11800

1

limlim

06.11 2017 в 19:19

В размазаната от криза Гърция някой да е виждал каруца??? Дори по селата, да не говорим в град??? Кога ще стане тук? Когато се появи партия, която не ползва цигански гласове на избори.