Quantcast

Ловецът, убил ягуара Алонсо: Два дни не съм спал, безкрайно много съжалявам

OFFNews Последна промяна на 05 август 2014 в 09:32 17800 45

"Два дни не съм спал, със сълзи на очи ви казвам - съжалявам. Толкова ми е мъчно, но какво можеше да направя. Съжалявам безкрайно."

Това каза ловецът Денко Цанков от Ловеч, който уби ягуара Алонсо, след като животното избяга от зоопарка, цитиран от Нова телевизия.

По думите на директора на зоопарка и ловеца не е имало възможност ягуарът да бъде упоен, тъй като дълго време се е крил в храсти, а уповайщите стрели лесно се отклоняват от листа и дори вятър.

До застрелването на Алонсо с ловна пушка се стигнало, след като всички опити ягуарът Алоно да бъде упоен са се провалили.

Кметът на града Минчо Казанджиев сподели, че загубата на Алонсо е било като да загуби близък човек.

"Осинових го, когато беше на годинка. Имаме сантиментална връзка с него. Този негов край беше нежелан от моя страна, но тогава, когато трябва да бъде съхранен живота на хората, трябва да се вземе такова решение", каза Казанджиев.

Служителят на зоопарка, който е оставил клетката отворена, ще понесе своите последствия, увери зам.-кметът на Ловеч.

Сега тялото на убития Алонсо ще стане музеен експонат по желание на директора на ловешкия зоопарк д-р Феодор Вацов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.08 2014 в 01:34

Денкоооо,много мразим котки... Ама още по мразим селски пи*уе. Ако ти утрепам копелето за спорта (и аз обичам копелета) както ти го утрепа дали ще ти е густо? Проверили сме ,нема се ядосваш...Искам да видя международно разследване и да лежиш,като за твойто дете селяк ;)

06.08 2014 в 14:04

Тоя Денко е странен артист сигурен съм,че нарочно го е убил от доста години го познавам убива наред каквото излезе

06.08 2014 в 10:41

Понеже, по стар български обичай много се разводни темата, трябва да се кажат две неща:
Има истински ловци, които харесват животните и дори ги опазват, има и авджии, дето стрелят по всичко, дето мърдало в шубрака. Не ги бъркайте - нямат много прилики.
Има зоопаркове, това са институции които образоват хората,правят ценни научни изследвания и опазват редки видове животни. Но има и зверилници, в които хората отиват да покажат своята близост с питомците там, а условията за животните са срам за съдържателите. Такива заведения наистина трябва да бъдат затваряни, това не е занимание за аматьори.

06.08 2014 в 06:04

Ще заспиш завинаги,боклук!

06.08 2014 в 05:52

Ще заспиш завинаги,боклук!

06.08 2014 в 02:52

Сега да сложат кмета, директора на зоопарка, ловеца и онзи дето оставил вратата отворена в същата клетка с надпис: убийците на ягуара Алонсо!

06.08 2014 в 00:26

Няма нужда да казваш, че си веган - то ти личи простотията.

05.08 2014 в 23:54

Мая Тонева, мисля, че до тази еволюция няма да се стигне.

05.08 2014 в 20:25

Айде сега след като са на път да забранят ( ако вече не са и забранени ) дивите животни в цирковете да се пенявите и на зоо градините.
Що не спрем и прасетата да ги трансформираме в суджук?
Или да се обединим под мотото "Спасете кокоши живот - влезте в рая!" Ама спирам... да не ви дам нови идеи нещо...
На мнение съм, че не трябва да се отнасяме садистично с животните, но що не оставим на по нататъчно обгрижване тоя параграф по който често ЕКО-тата ни сравняват със страни в които цивилизацията е на достатъчно високо ниво и може да си позволи внимание по въпроса.
Преди дни четох как жена била нападната от улично псе. На помощ й се притекъл случаен минувач, който убил кучето, за да я спаси. По екологически причини минувача щял да бъде съден. Аз пък по хуманни питам - ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ?!?
Не разбирам. Защо съденият е съден? Щото е прекъснал закуската на пумияра?
И още един философски въпрос - защо свинята е с по-малки права пред ягуара например? Как ще обясните на прасешката генерация, че подлагането й на геноцид :) е нормално, но гътнат ли ягуар било друго нещо...
Виж пак... прасето може да ти изрине картофите като го оттървеш... от друга страна ягуара може да ти изяде прасето, ако не и някоя роднина. Тогава как да не го гътнеш? Или да събираме сълзите на еколозите в бъчва преди кончината на дивото животно и ако те натежат повече от месата на изяждания от него роднина, да го оставим да си довърши папането. Или да се пресметне доколко някоя нападната баба Цецка ще допринесе за човечеството и достатъчно важен ли е ягуара еко равновесието... та който надделее той да живее...
Ягуара е застрелян, защото не е имало вариант да бъде хванат жив, било заради средства, било от некомпетентност на персонала. И какво сега? Да изчакаме по-квалифициран персонал или да измислим едно по-солидно обезпечение на техническите средства в зоо градината? Първо такова животно струва скъпо. Не биха го гръмнали просто така. Второ - няма да висне като трофей в хола на ловеца, а ще бъде препарирано.
Дедуктивното мислене е присъщо само на хора които въобще могат да мислят. Смешно е да се твърди, че животното е убито предумишлено, още по-малко целенасочено или пък недоумислено.
 
X