Проф. Радулов: НСО не е подготвена за случаи като този с медицинските сестри

OFFNews 10 март 2020 в 09:06 1844 1

НСО не е подготвена за ситуации да бъдат извеждани силово обикновени хора. Тази структура се занимава с лична охрана и не е подготвена за такава работа. С това се занимава жандармерията.

Това обяви пред бТВ ескпертът проф. Николай Радулов в коментар за начина, по който бяха изведени медицинските сестри от сградата на партийния дом. 

Според експерта проф. Калин Гайдаров има правила и те трябва да се следват. След като тези жени са били приети, те трябва да се изведат по същия начин, когато е приключила необходимостта да бъдат там, бе категоричен той. 

Драмата с протестиращите за по-високо възнаграждение медицински сестри започна в началото на миналата седмица с палатков протест пред сградата на партийния дом, където се намират кабинетите на депутатите, и ескалира с нахлуването им в сградата

НСО цяла нощ търпеливо и дипломатично се опита да изведе протестиращите медицински работници от партийния дом, но те отказаха да напуснат сградата. Хора от службата, която за пръв път работи по подобен случай, са носили храна, вода и дрехи на медсестрите и са им осигурили толеранс, за да се разреши ситуацията без напрежение.

След преговори между правителството и синдикатите стана ясно, че са договорени 900 лв. заплата за сестрите в учебните заведения и увеличение на заплащането за нощен труд.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

1

Khal Hala

10.03 2020 в 11:23

Ако имаше нормални условия за здравния ни медицински персонал, нямаше да се стигне до познатата ни от миналата седмица история! Това е нечувано...