Проф. Рачев: Юли е идеален за море

Пийте повече вода, спете на отворена врата, съветва климатологът

OFFNews 30 юни 2023 в 08:34 1135 2

Проф. Георги Рачев

Снимка Архив

Проф. Георги Рачев

Юли започва с високи температури и идеални условия за морска ваканция. Само над Западна България ще има краткотрайни валежи в следобедните часове, прогнозира проф. Георги Рачев по бТВ. 

Морската вода е топла и приятна за къпане. Дори и да превали дъжд, това ще е за кратко, обясни проф. Рачев. Според него през уикенда времето ще е много приятно. 

В събота ще е топло, но ще има леки превалявания от дъжд в западната част от страната. Във Варна ще е идеално за плаж през следващите 14 дни – температурите там ще достигат около 30 градуса, каза още климатологът. 

Пийте повече вода и се охлаждайте, с каквото можете. Спете на отворена врата, посъветва проф. Рачев. Той предупреди, че в турските курорти е доста по-горещо и онези, които ще почиват там, е желателно да вземат мерки.

До средата на юли в Западна България валежите ще са с 15-20% повече от нормалното. В източната част от страната обаче ще остане сухо и горещо, заяви проф. Рачев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

605

2

avitohol

30.06 2023 в 12:37

Днес сутринта гледам по БТВ прогнозата и снимките за 5 дена напред - дъжд с грамотевици. Гледам и се пуля и не вдявам за коя държава е тая прогнова. По морето всеки ден си пече слънци тук-таме росне и веднага изсъхне и такива прогнози направо рекламират морето.

723

1

user4eto

30.06 2023 в 09:30

Супер е българското море. Цените са в небесата обслужването е отлично, може и боя да изядеш ако не ти харесат перфектните условия. Водата е приятна с полъх на кенеф. За чадър и евентуално място за паркиране, една заплата не стига.

Супер е българското море. Забравете за Гърция.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки