Проф. Константинов: Дървената мафия ви удави

OFFNews Последна промяна на 06 февруари 2015 в 23:07 11776 13

Хората по места са бесни от това, което става. На тях искам да им повторя - дървената мафия ви удави. Хората са решени това да го спрат. В момента стартираме национална мрежа, нарекли сме я простичко - "За гората", съобщи пред БНТ проф. Михаил Константинов.

До три дни ще функционира сайт със същото име, в който ще се събират всички сигнали, които се подават от страната. Ще се изработят стратегии как може да се осъществи спирането на незаконната сеч, каза още математикът.

Очевидно законът трябва да бъде променен. Той в момента е от 2009 г. - лобистки закон. Законът, който действа в момента, е дърварски закон. Той е за дърварите. Той е закон как да сечем, не е лесовъдски закон. Има начин да се направи лесовъдски закон, предишният беше по-добър, който действаше до 2009 г. Съвсем просто - променя се законът и най-важното - започва да се изпълнява, коментира Константинов.

Няма по-красива държава от България все още. Тя е една от най-богатите държави на природен ресурс. Нямаме нефт и газ, не ни трябват - имаме води, имаме земеделски земи, удивителни минерални води. Това е билетът на България за бъдещето. Това е най-скъпият билет, каза още той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.02 2015 в 09:40

Професорът е прав, дори когато е седнал...евала!! Време е най-сетне да се предприемат действия срещу Емо Димитров Етрополския,бате Ицо Стоичков и Миро Бастата а.к.а. Салама... и целата дървена мафия, не остана неотсечено дърво в горката ни родина мила...Така че професоре, пускайте сайта и да доброволстваме когато можем за каузата...вие ще кажете как - ние сме готови!!!

09.02 2015 в 12:29

За всички недоучени тъпаци ще повторя - математик човек-дялан камък.С аналитичната си мисъл навсякъде приляга, малоумници!Само може да дишате прахта на професора!

08.02 2015 в 20:57

Ся ша са борим с дървената мафия, запалиха ни нов фитил, преборихме ли язовирна мафия, ами цигарената, ами банковата, ами още по толкова мафии, ще ги преборим мафиите, като хванем на кочут мъдите.

08.02 2015 в 17:29

време е за по-сериозни действия,като за начало предлагам тая петиция, след това писмо до премиера и министерство на земеделието и крайна мярка- блокиране на двете дървени пристанища : http://www.peticiq.com/109155

07.02 2015 в 20:48

И от кога математиците почнаха да разбират от лесовъдство???

07.02 2015 в 11:39

Aaaa професоре ЗАЩО ВИ а не НИ ???Или вие нямате нищо общо с тегобите на българина????

07.02 2015 в 10:41

Не трябва да се отчайваме и най-важното - да обичаме природата на България и да я ценим.Все още не е късно, хората започнаха да проглеждат и да разбират интуитивно кой ги лъже и използва.Идеята наистина е добра за сайта за сигнали, стига после и полицията да си върши работата. Най-важното е започнало-народа прогледна.А БъЛГАРИЯ наистина е много красива - трябва само да я заобичаме повече и да я ценим и всичко ще се оправи.Мафията ДПС вече не пее в градския хор.

07.02 2015 в 07:54

Хей,червени тролове,SOS и RED OR DED,скрийте се продажни копелета,не си ли виждате минусите!Мафиотите са БСП,ДПС и Атака и тези партии трябва да бъдат забранени като антибългарски!!!

07.02 2015 в 01:28

Спрете да лъжете хората, че България била най- и още по-най-красивата страна. Можеше да бъде, ако моя малък и велик народ не беше толкова прост и продажен. Вместо селячеството и гражданството да изгони с тоягите бандитите и крадците, се спотайваше за по една ракийка в кръчмата. Сега да ви е честито наводнението и потопените къщи. Не се иска повече мозък от на една кокошка за да се предвидят тези резултати, но сега ще ревем колко е лоша природата и ни наказва. Странното е, че независимо какво става, народецът пак не грабва тоягите, а реве по телевизиите. И тези хора си ги знаят кои са дървея по места, ама дума не казват, още по-малко да ги погнат.