Продължава тапата на Канала заради метро 3, трамваи сменят маршрутите днес

OFFNews 19 октомври 2019 в 07:00 4268 0

Промени в движението по столичния бул. "Евлоги Георгиев" предстоят от сряда, 23 октомври, заради третия лъч на метрото, съобщи Столична община.  

До 15 ноември ще бъде забранено влизането на превозни средства по южното пътно платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” в участъка между ул. „Мизия” и ул. „Шипка”. Движението ще се извършва по временна пътна лента от северната страна на южното пътно платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” в същия участък. 

Днес до 16:00 часа предстои да бъде извършен ремонт на релсовия път по бул. „Рожен“ по маршрута на трамвайни линии №№ 6, 11 и 12. За времето на ремонтите ще бъде направена следната организация на движение:

От 04:30 часа до 16:00 часа трамвайна линия № 6 ще се движи от ж.к. „Иван Вазов“ до метростанция “Хан Кубрат”.

Трамвайна линия № 11 ще се движи от кв. „Княжево“ до транспортен надлез „Надежда“ (трамвайно депо „Банишора“).

Трамвайна линия № 12 ще се движи от площад „Журналист“ до транспортен надлез „Надежда“ (трамвайно депо „Банишора“).

Ще бъде разкрита временна автобусна линия № 12-ТМ с маршрут: автостанция „Илиянци“, ул. “Джерман”, бул. “Рожен”, ул. “Илиянско шосе”, бул. “Рожен”, транспортен надлез „Надежда“, бул. “Княгиня Мария-Луиза”, надясно по бул. “Христо Ботев”, надясно по бул. “Сливница”, надясно по ул. “Опълченска” и наляво по бул. “Княгиня Мария-Луиза” по маршрута, двупосочно. 

От 00:30 часа днес до 04:15 часа на 21 октомври. ще се въведат следните промени в организацията на движение:

Забранява се влизането на превозни средства по северното пътно платно на бул. „Патриарх Евтимий” между ул. „Граф Игнатиев“ и ул. „Хан Крум“. Движението ще се извършва еднопосочно в една пътна лента по южното пътно платно на бул. „Патриарх Евтимий“ в дадения участък в посока бул. „Витоша“;

Забранява се влизането на превозни средства по лявата пътна лента за обратен завой на бул. „Васил Левски” между ул. „Проф. Н. Михайлов“ и ул. „Граф Игнатиев“. Движението ще се извършва еднопосочно в три пътни ленти по южното пътно платно на бул. „Васил Левски“ в дадения участък в посока ул. „Граф Игнатиев“;

Забранява се престоят и паркирането на превозни средства по бул. „Патриарх Евтимий” между ул. „Граф Игнатиев” и ул. „Хан Крум” – южна страна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови