Продължава стабилизацията на Варна и Добрич, трябват доброволци

OFFNews 24 юни 2014 в 08:11 3624 1

Наводнението във Варна

Снимка Булфото

Борбата с последиците от водната стихия във Варна и Добрич продължава и днес.

В морската столица наводнената част на кв. "Аспарухово" се намира все още под сантиметри кал.

Днес пострадалите от стихията ще бъдат посетени от здравни доброволци и епидемиолози.

В града продължава издирването на 6-годишното момченце Марин, което изчезна след наводнението. Вчера бе открито тялото на 3-годишната сестричка на Марин - Жана.

Пред "Нова телевизия" днес вътрешният министър Цветлин Йовчев обяви, че местната власт в града съдейства на пострадалите, провежда огледи и изготвя доклади за щетите. Той уточни обаче, че помощите едва ли ще са в такива размери, че пострадалите да покрият всички свои загуби.

В западната част на Добрич ситуацията остава усложнена. Там е необходима техника, която да изпомпи водата и калта от улиците. Два трафопоста на Енерго Про остават аварирали и спирането им засяга около 500 абоната на ЕРП-то.

И в двата града има недостиг на доброволци, съобщава "Нова телевизия". Във Варна от сутринта започна работа групата доброволци от Пловдив. И двете общини призовават хората, които имат възможност, да се включат в почистването, тъй като с началото на работната седмицата броят на доброволците е намалял.

В Добрич участниците в акцията по почистването хората имат нужда от санитарни материали, дезинфектанти, слънцезащитни кремове, лопати и суха храна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови