Quantcast

Пробите за ебола ще са ясни към 3 ч. след полунощ

OFFNews Последна промяна на 20 ноември 2014 в 22:44 3786 2

Ваньо Шарков.

Към 3 ч. след полунощ се чакат резултатите от изследването на пациента, който е диагностициран като рисков за ебола и е настанен във Военномедицинска академия, съобщи зам.-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков.

Той уточни, че пациентът е с висока температура и затова е отпаднал, но няма другите симптоми, типични за ебола.

Единствената причина за поставянето под наблюдение е, че е бил в инфектирана държава, каза Шарков.

Хората, които са били днес в болница "Токуда", към която пациентът първо се е обърнал, нямат основание за притеснение, защото вирусът не се предава по въздуха или дори от ръкостискане. Начинът на предаване е чрез пряк контакт и обмен на телесни течности, каза зам.-министърът.

Още 25 души са изолирани

Ръководителят на Клиниката по инфекциозни болести във Военномедицинска академия проф. Камен Плочев докладва в щаба на Министерство на здравеопазването, че пациентът е настанен в Клиниката и са започнали всички диагностични и лечебни дейности.

Според лекуващия екип резултатите от проведените клинични и неспецифични лабораторни изследвания на кръвта дотук не дават убедителни данни за наличие на вирусна инфекция.

По последни данни всички идентифицирани към момента контактни лица - 12 души в пряк контакт с пациента и 13 души – в индиректен контакт, са изолирани при подходящите условия. Епидемиологичното проучване продължава, съобщават от МЗ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.11 2014 в 00:39

Е как какво? Ще ги обявят за намерени, та полицията, цвинокио, кунева и борисов да си запишат победена престъпност. И с люто съжаление и тръшкане ще кажат, че се е наложило да ги изгорят, понеже се е оказало че междувременно Путин ги е намазал с Ебола.
После неизвестни частни структури ще получат гигантски безотчетни пари за писане на стратегии против еболи, а Института по вирусология тихомълком ще бъде закрит. Понеже е мръсно комунистическо гнездо, което отказва да се реформира за птича хрема, свински трипер, и хонгконгски запек. Които са и истинската заплаха за българската демокрация, както в прочувствена мяукаща реч ще съобщи държавната глава.

20.11 2014 в 23:46

Хайде на паниката, страшно гледащите новинари по телевизора и терзанията на притеснени всезнайковци по блудкавите шоупрограми, SMS донации за щяло и нещяло и други всякакви простотии...Ами сега? Какво ще стане с изчезналите тефтерчета?