Привикаха Дучето в полицията в Кърджали заради протестите

OFFNews 25 февруари 2014 в 14:57 2973 2

Димитър Ангелов – Дучето от Сдружението на футболните привърженици, е бил извикан за справка в полицията в Кърджали.

Той е бил привикан за справка, след която ще бъде освободен. Причината е протестът срещу иска на Главното мюфтийство, което предяви претенции за собственост за сградата на Историческия музей.

По данни на полицията, за справка в районното управление са привикани и председателят на сдружението на футболните фенове Елена Ваташка и трима нейни съмишленици, с които тя е пътувала. На пристигащи от други райони на страната са били съставени предупредителни протоколи, че няма да създават напрежение.

При засилено полицейско присъствие в Окръжния съд в Кърджали днес започна делото по иска на Главното мюфтийство. Заради очаквани сблъсъци полицията привлече допълнителни сили от страната. 

От рано сутринта Кърджали е блокиран от полиция и движението е отцепено в радиус от един километър. Съдебната палата е оградена с метални заграждения като тези пред Народното събрание. Има над десет коли с жандармерия, както и специални полицейски части.

Делото на Главното мюфтийство за собствеността на музея продължава, като това е второто заседание по този казус.

Окръжният съд в Кърджали насрочи за 8-и април ново заседание по делото заведено от Главното мюфтийство за музея. Назначени са и нови експертизи, които трябва да внесат и яснота как и кой е строил сградата. На заседанието бяха изслушани четирима свидетели, които преразказаха спомени на възрастни хора от началото на миналия век, когато е започнал строежа на сградата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки