Приют за инвалидизирани животни се нуждае от спешна помощ

OFFNews 18 януари 2012 в 12:39 3337 0

животни инвалиди
животни инвалиди

Приют за инвалидизирани животни „Приятели на четири крака" се нуждае от спешна помощ. В последните няколко дни животните в приюта почти не се хранят, поради недостига на финансови средства.

Сдружението с нестопанска цел е създател на първия в България център за животни, пострадали от човешко насилие, който се намира в село Орешак, Варненско.

В приюта са спасявани всякакви животни през години- с вродени недъзи, малтретирани, ранени, осакатени и измъчвани. През годините нещата са се развивали добре и броят на животните се е увеличил. Но кризата е засегнала дългогодишните спонсори на сдружението и става все по-трудно да се осигурят пари за нуждите на животните през последната година. Оттогава досега от сдружението разчитат на помощ от други хора и организации.

За първи път тази зима в приюта нямат достатъчно запаси. През изминалите два месеца получават спешна помощ от приятели, благодарение на които животните не изпитват големи лишения, но в последните дни положението се влошава крайно и животните започват да се хранят все по-рядко.

 Затова хората работещи в тази организация са направили страница в социалната мрежа фейсбук, чрез която се опитват да популяризират дейността си и да намерят добри хора, които да помогнат на приюта и неговите обитатели.

Животните спешно се нуждаят от храна. Много от тях не могат да оцелеят без ежедневна човешка помощ, понеже са инвалидизирани. В приюта живеят заедно сляпа овца, кучета без крайници, ранени магарета, коне и други четириноги. От приюта подчертават, че не са конкретно нужни пари. Необходими са храна за кучета, може да не са само гранули, но всичко, което кучетата могат да ядат, както и фураж, сено, люцерна и изобщо храна за копитни животни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!