При най-високите заплати: В Челопеч вече имат зарядна станция за електромобили

OFFNews 12 декември 2023 в 08:13 3614 1

Челопеч

Снимка Архив

Собствениците на електромобили в Челопеч и региона вече могат да се възползват от станция за зареждане, инсталирана на обществен паркинг срещу сградата на общината. 

Станцията за зареждане на електрически автомобили ще бъде захранвана от фотоволтаична инсталация, като стойността на проекта е 77 952 лева с ДДС.

Проектът е реализиран вследствие на сключен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програма “Опазване на околната среда и климатични промени” на ФМ на ЕИП по проект "Устойчиви решения за смекчаване и адаптация към изменението на климата в малките общини”.

Изпълнител на проекта е фирмата “Интернешънъл Пауър Съплай” АД, като зарядната станция е достъпна за денонощно ползване от страна на собствениците на електромобили. Зареждането е напълно безплатно и не изисква допълнителна оторизация. 

През април ИПИ обяви, че най-високата средна брутна месечна заплата в България е именно в Челопеч. Така беше и през 2020 година. 

Челопеч бе и рекордьор по активност на местния вот, където 75% от хората в избирателните списъци гласуваха, а кметът Алекси Кесяков от ГЕРБ бе преизбран с 64,8 на сто от гласовете. Най-много мандати в общинския съвет спечели „Продължаваме промяната – Демократична България“, тя получи 32 на сто от гласовете. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

1

dolivo

12.12 2023 в 10:02

Българска работа - безплатна.

Вместо да свикват хората и създават навици, че няма безплатен обяд.

Комунистическа простотия пак.

Сигурно нямат счетоводна и разплащателна възможност...
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки