Президентът Радев посреща Анджей Дуда, ограничават движението в центъра на София

OFFNews 27 ноември 2018 в 08:12 3474 0

Анджей Дуда

Президентът Румен Радев днес посреща полския си колега Анджей Дуда, който пристига на официално посещение в България.

Сред акцентите на срещата между двамата държавни глави на "Дондуков" 2 ще бъдат икономическото сътрудничество и инвестициите и сигурността.

Церемонията по посрещането на Дуда и съпругата му Агата Корнхаузер-Дуда ще започне в 11 ч. на пл. "Св. Ал. Невски" с полагане на венец пред Паметника на Незнайния воин.

Срещата между президентите започва 30 минути по-късно, след която са насрочени пленарните разговори между делегациите на двете държави.

В 12.45 часа в присъствието на президентите Румен Радев и Анджей Дуда в Гербовата зала на президентската институция ще бъде валидирана илюстрована пощенска карта по повод 100 години от установяването на дипломатически отношения между Република България и Република Полша.

Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева ще посетят заедно с президента Анджей Дуда и Агата Корнхаузер-Дуда Полския институт в София, където от 17.00 часа ще бъде открита изложбата „100 години от възстановяването на независимостта на Полша, 100 години от установяването на дипломатически отношения между Полша и България“.

В рамките на официалното посещение в България президентът Анджей Дуда ще проведе срещи с министър-председателя Бойко Борисов и с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Заради посещението се въвежда ограничение на движението, предупреди Столична община. Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, както следва:

- на паркинга на „София Хотел Балкан"

- от 08.00 до 11.30 часа ул. „Оборище” между ул. Г.С.Раковски” и пл. „Св. Александър Невски”;

- от 08.00 до 11.30 часа на северозападната дъга на паркинга на пл.”Св. Александър Невски” между ул. „Оборище” и ул. „11-ти август”.

- от 10.00 до 11.30 часа се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Оборище” между ул. Г.С.Раковски” и пл. „Св. Александър Невски”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови