Президентът: НАТО не е искало разполагане на допълнителни войски у нас

България е НАТО, НАТО е България, каза министърът на отбраната Стефан Янев

OFFNews 06 януари 2022 в 12:27 1850 3

„Решаването на кризата в Украйна няма да стане с употреба или със заплахи за употреба на сила. Няма да стане с повече оръжие и повече военна сила, а ще стане с диалог и с повече дипломация”, заяви президентът Румен Радев пред журналисти след водосвета на бойните знамена в София.

По думите на държавния глава другата седмица започва серия от важни външнополитически срещи, включително с президента на САЩ - Джо Байдън.

Той увери, че България продължава да бъде открита за диалог със Северна Македония, за да се ускори процесът по европейска интеграция на съседите ни.

По въпроса има ли искане към страната ни за разполагане на допълнителни войски на НАТО на наша територия, президентът каза, че такова искане не е имало нито от страна на НАТО, нито от наша страна към Алианса.

„Става въпрос за един фундаментален проблем в нашето общество. Говоренето по отношение на участието на България в НАТО, ЕС и други международни организации е в пасивно-активна форма на общуване. България е член на НАТО. България е НАТО, НАТО е България!”, коментира министърът на отбраната Стефан Янев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!