Президентът: Да надмогнем изпитанието на 2020 г.

OFFNews 19 април 2020 в 09:12 3455 2

Днес сме призвани да надмогнем изпитанието на 2020г., да търсим най-верния път и съгласие за справяне с дългосрочните последици от кризата. Не с насаждане на чувство за вина, страх и разделение. 

Това е част от поздравлението на президента Румен Радев за Възкресение Христово към българите. На страницата държавният глава написа: 

Честито Възкресение Христово!

Православните българи днес отбелязваме своя най-светъл и значим празник. Възкресението, проправило път към вечността, е съхранената от мракобесие вяра и оцелялата в изпитания надежда.

С вяра народът ни достигна върховете на своя книжовен и държавен разцвет. С нея намери спасителния брод към свободата си. Вярата е вградена в българския национален дух. Вдъхва му сила да се възражда. Окрилява го и да преодолява, и да постига, и да пребъдва.

Днес сме призвани да надмогнем изпитанието на 2020г., да търсим най-верния път и съгласие за справяне с дългосрочните последици от кризата. Не с насаждане на чувство за вина, страх и разделение. А с осъзната отговорност и грижа за ближния, с обединени усилия срещу опасността и вяра в утрешния ден. Нека бъдем единни не само в защитата на всеки човешки живот, но и в отстояването на неговото достойнство и бъдеще.

Честит светъл празник!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

1

Нострадамус

19.04 2020 в 18:29

Христос Возкресе! Честит празник г н Президент! Бъдете Благословен! Нека заедно с Вас да Възкресим България! А на шибаняците от Шайката ГЕрП, които през тези Светли празници ни манипулират постоянно с Aд, хладилни камиони, чували с трупове и морги... им желая да намерят това, което търсят!
 
X

Подкастът на OFFNews