Преврат в Медицинския университет

Александра Маркарян, Иван Меграби 13 октомври 2016 в 12:01 14750 3

Ректоратът на Медицинския университет в София се помещава в сградата на Центъра по хигиена

Част от организаторите на общото събрание в Медицинския университет, гласувало смяна на ректора проф. Вихра Миланова с проф. Виктор Златков, са нахлули в Ректората.

Преди минути в кабинета на проф. Миланова е влязъл заместникът й в оставка проф. Радомир Угринов, за да й връчи заповед, от която следва, че проф. Миланова трябва да опразни помещенията, защото е отзована като ректор от общото събрание.

проф. Радомир Угринов

След опит за разговор и искане от страна на Миланова на протоколи от общото събрание, Угринов се разкрещял: „Няма да Ви давам никакво обяснение“.

Държеше се агресивно, ръкомахаше, ходеше от стая в стая, разказаха служители на университета, присъствали на сценката.

Долу, пред входа на сградата са чакали поне шестима души, сред които е бил уволненият от Миланова главен секретар проф. Алексей Алексеев с охрана.

От заповедта, връчена на Миланова, става ясно също, че се променят работното й време и, съответно, заплатата.

Заповедта е подписана от председателстващия общото събрание проф. Генчо Начев. Тя е от 12 октомври. Също на 12 октомври той заяви пред "24 часа", че няма да разписва допълнителното споразумение с новия ректор заради неяснотата по въпроса за законността на проведеното общо събрание.

Слухове за подготвяната насилствена смяна на ректора имаше още снощи. След 23:30 ч. от университета предупредиха журналистите, че се готви подобно нещо.

Екип на OFFNews е в Ректората. Пред събралите се там журналисти проф. Миланова отново заяви, че има жалби в съда срещу проведеното общо събрание, които спират изпълнението на решението, взето на него. Тя добави, че днес в университета са дошли проф. Алексеев и група охранители, за да й връчат заповедта. Проф. Миланова допълни, че за последно се чула с проф. Начев снощи и че оттогава насам той не вдига телефона си. Снощи й казал, че пътува за чужбина.

Проф. Миланова заяви още, че възнамерява утре също да отиде на работа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12062

2

Dimitar Simov

13.10 2016 в 13:22

СРАМ!

12101

1

antikvar

13.10 2016 в 13:14

и очакваме от тези тиквеници да ни лекуват