Превозвачите благодарят на Борисов, премиерът спечелил сърцата на почтените хора

OFFNews 27 юни 2018 в 09:26 1486 0

След протестите си превозвачите изпратиха благодарствени писма до премиера Борисов и медиите.

На министър-председателя те благодарят заради "достойната и справедлива позиция" по повод законопроекта за Българска автомобилна камара. 

"Благодарим за принципното Ви решение за оттегляне на спорния законопроект. Вие подкрепихте демокрацията, подкрепихте и спечелихте сърцата на почтените хора, желаещи да работят честно, справедливо и в диалог с държавата, а не в полза на частни корпоративни структури с неясен статут. Благодарим за професионализма, с който се отнесохте към проблема, и за това, че защитихте конституционното ни право на свободно сдружаване", пише Магдалена Милтенова от името на Национално сдружение на автобусните превозвачи в България, Браншови съюз за стопанска инициатива в транспорта, Национално сдружение на автобусните превозвачи, Национален съюз на превозвачите, Корпорация на автомобилните превозвачи в България, Национално сдружение на Българските превозвачи, Камара на автомобилните превозвачи в България, Съюз на организациите в автомобилния транспорт, Българска автотранспортна асоциация, Национална транспортна камара, Съюз за иновации в автомобилните превози, Асоциация за безопасност и култура в автомобилните превози и Сдружение на превозвачите за подготовка и квалификация в автомобилния транспорт.

Борисов разпореди изтегляне на законопроекта малко преди превозвачите да блокират София на 25 юни.

Критиките срещу законопроекта са, че прокарва лобистки интереси в полза на един от големите играчи в този сектор и чрез камарата той ще контролира своите конкуренти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!