Борисов: Разпоредих на депутата Станислав Иванов да изтегли закона за автомобилната камара

OFFNews 25 юни 2018 в 12:19 8771 2

Бойко Борисов

Разпоредил съм на Станислав (депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов - б.р.) да изтегли закона за създаването на Българска автомобилна камара. Договорил съм се с колегите и в спокойна обстановка някои от правилните неща да видим дали със закон или със сега действащите закони, наредби, да се поправят.

Това заяви премиерът Бойко Борисов след среща с превозвачите в Министерски съвет, предаде БГНЕС.

Срещата с министър-председателя се състоя часове преди готвения мащабен протест на превозвачи в столицата днес. Очакваше се камиони да се наредят по "Цариградско шосе" и други ключови места в София.

След разговора превозвачите обявиха, че отменят протеста.

„За мое съжаление пак нещата дойдоха до този кабинет, въпреки усилията ми да се решават по министерствата“, добави Борисов. "Сивият сектор да се извади от ситуацията. Предстои пакет номер 2, изключително важен за целия бранш и там ни трябва единството на бранша. Секторът трябва да бъде успокоен и дисциплиниран", допълни той.

Критиките срещу законопроекта са, че прокарва лобистки интереси в полза на един от големите играчи в този сектор и чрез камарата той ще контролира своите конкуренти.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    6000

    2

    emil_m

    25.06 2018 в 15:08

    България е парламентарна република вече само на книга ( тоест
    пише го в Конституцията). Премиерът разпоредил на един от тези, които са му дали мандат, които са го избрали и са му дали тази работа, която има, да си оттегли законопроекта. Евалла, ама и това ще мине незабелязано. Премиерът откровено и необезпокоявано от никого, вкл. и от журналисти, РАЗПОРЕЖДА на депутат. да си оттегли законопроект. И това се оценява като нещо добро. Когато се основа ГЕРБ , Борисов ръководеше открито и фактически партията, макар формален председател на беше Цветанов. Законът тогава не позволяваше кмет да е начело на партия. Нищо не е случи, въпреки че законът беше грозно нарушен. Авторитаризъм се нарича това, не е друго.

    17158

    1

    aviatora

    25.06 2018 в 13:04

    Мутрисов, ще вкараш държавата в невиждана криза!!! СКЪСВАТЕ СЕ ОТ КРАДЕНЕ НА ВСЯКАКВО НИВО!!! МУТРИ СТЕ!!!
     
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх