Превозвачи на зърно блокираха пътя към ГКПП 'Кулата'

OFFNews 14 март 2022 в 13:49 2642 1

Снимка БГНЕС/архив

Превозвачи на зърно блокираха в знак на протест пътя към граничен пункт "Кулата". Образувала се е километрична опашка от товарни автомобили, които превозват други стоки.

Причината за недоволството са щателните проверки на тировете със зърно. Според шофьорите една проверка отнема около час, понякога и повече, съобщи БНТ.

На пункта и на един от паркингите в близост има около 100 тира със зърно, които чакат да бъдат проверени, някои от тях вече второ денонощие. Това създава редица неудобства на шофьорите, тъй като изпускат часовете си за доставка, освен това и условията са лоши, защото няма санитарни помещения наблизо.

Шофьорите настояват за яснота около износа на зърно, тъй като в момента той не е забранен със заповед. Настояват и организацията около проверките да се подобри, така че да не се налага да чакат на пункта с дни. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1171

2

Статистик

14.03 2022 в 14:30

Малко истерясваме. Имам познати зърнопроизводители. Ако не си продадат реколтата, няма да имат пари да засеят следващата. Складовете има са на 80% пълни. Ако държавата купи зърното е друг въпрос.
 
X

Да помогнем на украинските деца!