Превозвачи на протест в Страсбург и София срещу пакета Мобилност

OFFNews 27 март 2019 в 07:39 1737 0

Снимка БНТ

Български превозвачи ще протестират днес пред сградата на Европейския парламент в Страсбург срещу допускането и гласуването на пакета „Мобилност“.

Превозвачите ще се съберат в 12.00 часа българско време, около половин час след началото на дебатите. Към тях ще се присъединят и българските евродепутати.

Все още има възможности текстът да не стигне до обсъждане и нашите представители ще се опитат да използват за целта процедурни хватки. 

Решението пакетът "Мобилност" да влезе в пленарна зала бе взето в понеделник само с два гласа мнозинство, трима наши евродепутати отсъстваха. 

Превозвачите, както и българските представители в Европейския парламент, смятат, че част от промените в пакета целят ликвидиране на транспортния бизнес не само в България, но и в други държави от Източна Европа. Затова към протеста на българите ще се присъединят и техни колеги от Румъния, Полша, Литва, Словения.

„С протеста си се надяваме да повлияем за разумното вземане на решение по текстовете по пакета“, каза Ангел Траков от Сдружението на международните превозвачи по БНР. .

В София протестът е организиран от Камарата на автомобилните превозвачи в България, Националното сдружение на българските превозвачи и Асоциацията на българските предприятия за международен транспорт и пътища, пешеходно шествие ще мине от храм "Св. Александър Невски" до сградата на ЕК на ул. "Раковски". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови