Премахват 8 незаконни павилиона в Борисовата градина

Мая Младенова 20 март 2021 в 16:29 5374 0

Снимка Район Средец/Фейсбук

Павилионите до "Слончето"

ЧЕЗ спря тока на осем незаконни павилиона в Борисовата градина и предстои те да бъдат премахнати - доброволно или принудително, съобщи кметът на район "Средец" Трайчо Трайков. Пет от павилионите се намират непосредствено до голямата детска площадка "Слончето", а три от тях - до езерото "Ариана". Токът на други два преместваеми обекта в парка, в близост до метростанция "Стадион "Васил Левски", е спрян миналата седмица.

В петък сутринта пък е премахнат последният павилион на площад "Света Неделя", който от дълго време стоеше затворен.

Проверките и премахването на незаконни павилиони започна след трагичния инцидент с убитото от ток от незаконен павилион дете до болница "Иван Рилски". При проверката тогава стана ясно, че павилионът е получавал ток незаконно срещу бележка с подпис.

В петък е проведено и заседание на работна група от общински съветници и кметове на райони, която трябва да предложи промени за улесняване на премахването на такива обекти.

"Като цяло започва да се вижда светлина на хоризонта по темата", пише Трайчо Трайков във фейсбук профила си.

Павилионът, който отдавна стоеше празен пред входа на храма "Св. Неделя".

Новите павилиони в Борисовата градина бяха сложени след последния голям ремонт на парка от 2016 година. За известен период след ремонта преместваеми обекти нямаше, но постепенно се нароиха.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови