Премахнаха павилион на охраната на Доган в Росенец

OFFNews 10 ноември 2023 в 16:10 1487 1

Росенец

Снимка Областна управа-Бургас

Започна премахването на незаконните постройки в лесопарк Росенец, след като областният управител на Бургаска област Пламен Янев намери изпълнител с директно възлагане на част от дейностите, съобщиха от областната управа в морския град. 

Премахнат е металният павилион, служещ за охранителен пост на летния сарай на лидера на ДПС Ахмед Доган. 

На базата на законовите си правомощия той взе това решение, след като на обявените няколко обществени поръчки и директни покани не се яви нито един кандидат. Законът за обществените поръчки (ЗОП) дава възможност за директно възлагане на дейностите с предмет „строителство“ до 50 000 лв. без ДДС. 

Предстоят процедури и за останалата част от незаконното строителство. 

Пламен Янев коментира, че промяната в обществото стартира от промяна в институциите и начина, по който са ръководени. „Смятам, че всичките ми действията по този казус ясно показват реален стремеж към изпълнение на функциите ми на областен управител. Всеки служител в институция е длъжен да използва всички законови възможности за постигане на крайната цел – законност в държавата“, каза той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1935

1

Муню

10.11 2023 в 16:23

Така, така, но ако се не лъжа, премахването на незаконните обекти, без значение кой е поръчителят, е за сметка на закононарушителя?
Така, че не разбирам защо изобщо се занимават със обществени поръчки, освен ако, пак не търсим по-тънката цена, та да не прецакаме случайно закононарусителя!!!
Нещо тук куца....
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика