Преливат реки във Врачанско

OFFNews 02 декември 2017 в 14:41 2788 1

Преливат реки във Врачанско

Във връзка с падналите проливни валежи, през изминалото денонощие се наблюдава покачване на нивата на всички реки на територията на област Враца.

Покачено е нивото на р. Искър, като към 13.00 ч. днес при с. Ребърково в община Мездра се наблюдава лек спад. Няма засегнати жилищни територии и инфраструктура, незначителен разлив се наблюдава върху пасища и мери.

Заместник областният управител Мирослав Комитски, заедно със старши комисар Цветелин Стоянов – директор на Областна дирекция на МВР – Враца и комисар Николай Димитров, директор на ПБЗНП – Враца направиха оглед на поречието на р. Искър в границите на област Враца. Те констатираха, че към момента няма опасност за населението и реални предпоставки за разливи. Мостовете при с. Струпец и с. Радовене в община Роман имат необходимата проводимост за оттичане на водните маси.

Река „Огоста“ при с. Хайредин е достигнала най-високото си ниво, като на места има залети земеделски площи.

Река „Скът“ нормално оттича водните маси. По нейното поречие няма критични нива.

Река „Ботуня“ е излязла от коритото си в извънурбанизираната територия на град Криводол, като е заляла пасища и мери.

Язовирите на територията на област Враца са под наблюдение, като няма критични нива в следствие на превантивно осигурения свободен обем.

Временно беше ограничено движението на път Горно Пещене – Враца. Движението се е осъществявало в една лента заради наводнен участък.

Поради паднала скална маса е наложено ограничаване на движението на път Срупец - Синьо Бърдо. Районът е обезопасен, като община Роман предприема мерки по разчистване на скалната маса.

Във връзка с метеорологичната обстановка и очакваните валежи от дъжд, продължава 24 – часовият контрол и наблюдението на язовирите и реките на територията на област Враца от страна на оперативното звено на Басейнова дирекция „Дунавски район“ – Плевен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12688

1

Emil Kasamakov

02.12 2017 в 15:29

р. Искър... Река „Огоста“... Река „Скът“...

Пичове, географските имена се пишат без кавички. За да напишете Искър по един начин, а другите реки по различен, значи ви липсват основните познания по правопис от началното училище.