Прекомерният прием на добавена захар увеличава с 1/3 риска от болести на сърцето

Последна промяна на 04 февруари 2014 в 14:16 1162 0

Прекомерният прием на добавена захар увеличава с 1/3 риска от болести на сърцето

Ежедневната консумация на газирани напитки увеличава риска от сърдечен удар с 29% в сравнение с приемането им веднъж седмично, сочат резултатите на ново британско изследване.

То показва пряката връзка между прекомерния прием на захар, съдържаща, в газираните напитки и преработените храни, и смъртните случаи, следствие от болести на сърцето.

Добавената захар е тази, която се прибавя към обработката на хранителни продукти и не се извлича от естествени източници. Прекомерния и прием увеличава значително рисковете от сърдечни заболявания, които често водят до смъртни случаи.