Прехвърлят проекти по оперативна програма „Транспорт"

OFFNews 27 ноември 2015 в 16:25 1619 0

Снимка Архив

Прехвърлят недостроения участък от лот 1 на Западната дъга на околовръстния път на София за финансиране към новата оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г., съобщават от пресцентъра на Министерския съвет.

Западната дъга е продължение на автомагистрала „Люлин”, като първата отсечка завършва до р. Какач. С изграждането и на втория подучастък Западната дъга ще свърже магистрала “Люлин” със Северната скоростна тангента.

Забавянето на дейностите и обжалването на обществени поръчки преди месеци доведе до фазиране на строителството на Западната дъга, за да може отсечката да бъде включена в новата оперативна програма за транспортна инфраструктура.

В новата оперативна програма "Транспорт" ще влязат и допълнителни дейности към проекта за рехабилитация на ж.п. отсечката Пловдив – Бургас - проектиране и изграждане на системи за сигнализация и телекомуникация на ж.п. възел Бургас и модернизация на тягови подстанции Бургас, Карнобат и Ямбол.

Доизграждането на отсечката от метрото в София от метростанция „Джеймс Баучер“ до метростанция „Витоша“, което беше заложено за финансиране по новата програма за транспортна инфраструктура, се прехвърля към оперативна програма "Транспорт" 2007-2013 г., която изтича тази година. Като причина за това се посочва по-ранното изпълнение на отсечката и спестяване на пари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews