Празничният сезон по Viasat History

OFFNews 22 декември 2018 в 00:23 1972 0

Снимка Warner Bros

За празничния сезон телевизионният канал Viasat History е подготвил прецизно подбрана програма, която се съсредоточава върху историята на Европа. Впуснете се с нас в пътешествие през римската история, разгледайте отблизо египетската империя, върнете се назад във времето и разберете всичко за античните общества - и всичко това, докато спокойно отпивате горещ шоколад, седнали удобно пред телевизора.

Зрителите могат да проследят любимите си сериали "Осем дни, които създадоха Рим", "Тайните на египетските пирамиди", "Историята на Европа" и много други.

"Осен дни, които създадоха Рим"

Празничната програма ще се излъчва целодневно от 22 декември.

В неделя, 23 декември, в 21:00 ч, е премиерният епизод на сериала "Първите цивилизации". Той отговаря на въпроси като "След като човешките същества са живели като волни скитници през повече от 99% от времето си на планетата, защо в крайна сметка са се захванали с цивилизацията? Как са построили селища, градове и държави и са начертали плана за съвременния свят?"

Поредицата идентифицира четирите крайъгълни камъка на цивилизацията - градове, война, религия и търговия, и изследва всеки един от тях в контекста на различно място.

Кръстосвайки земното кълбо, камерите на създателите на поредицата пътуват до Ирак, Турция, Мексико, Гватемала, Египет, Индия, Пакистан, Оман, Мароко, Франция, Германия, Япония, Великобритания и САЩ. Те записват последните археологически открития, проверяват нови теории и разкриват оригиналната информация.

Драматични реконструкции и компютърни графики са използвани, за да визуализират изгубения свят на първите цивилизации. Виждаме, че предците ни са били водени от същите мотиви като нас - привлекателността на градския живот, неизбежността на войната, нуждата от религия и любовта към търговията. Тяхната история е наша история.

Viasat History съживява историята с увличащи документални предавания, един свеж и модерен поглед към историята. Каналът отвежда зрителите на пътешествие през времето с интелектуални и задълбочени програми, които едновременно развличат и провокират умовете им. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива тайни от миналото и обяснява как то ни определя днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!