'Правосъдие за всеки' организира протест 'Сарафов е подмяна, а не промяна'

OFFNews 22 юни 2023 в 12:00 1331 1

инициатива

Снимка "Правосъдие за всеки"

Сарафов е подмяна, не промяна!

Инициатива "Правосъдие за всеки" организира протест под надслов "Сарафов е подмяна, а не промяна!" утре в 18:30 ч.

"С него се обявяваме против избора на изпълняващия длъжността главен прокурор и против всякакви опити да бъде осуетена замислената реформа в съдебната власт. Протестът на 23 юни, петък, ще започне в 18:30 ч. пред Съдебната палата и ще продължи с шествие до Народното събрание", съобщават от инициативата.

И допълват, че в техния призив към гражданите се посочва:

Гешев вече не е главен прокурор, за това се борихме три години и половина! Съдебната реформа започна с приетите промени в НПК и въвеждането на съдебния контрол върху отказите на прокуратурата за образуване на досъдебни производства и механизма за разследване на главния прокурор. Но явно има сценарий за осуетяването ѝ, задействан с назначаването на Борислав Боби Сарафов за изпълняващ функциите на главен прокурор.

Ясно е, че кукловодите на Съдебната власт от над петнадесет години са се разбрали за него "на едни бели покривки" и в "две други сгради". Но този път сметката на кукловодите няма да излезе.

Искаме истинска Съдебна реформа с конституционни промени, а не поредната имитация от царството на сенките и гнездото на политолигарсите! И да, длъжността Главен прокурор ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРЕМАХНАТА, СТИГА ТОЛКОВА ТЕАТЪР!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1395

1

AlexT

22.06 2023 в 14:13

Някакъв васил терзиев се готвел за кмет на София от ПП и ДБ и сие ..!? )
Ами, просто е ..Ще направим и АЗ всичко възможно, да НЕ бъде избран въпросния червен кадесарски изтърсак, за кмет на София .Да си го знаят , които трябва ...Фамилия служила на сатрапа Тошо, съветските другари и т.н.- най-мръсната кариера на фамилия до 1989г , СЕГА иска и в Нова България , пак да е начело ..От мен – няма да стане , да му е ясно на изтърсака ...:))Аут , червен полуфабрикат ..:)) Противоречи и на ТЕЗАТА ми – най- големият БОКЛУК / фамилно / до 1989 год., да е годен и в Нова България – за нещо си, дори и за кмет ..

 
X

Да помогнем на украинските деца!