Пожарни екипи реагирали на над 100 сигнала за наводнени мазета, дворове и улици

OFFNews 28 юни 2018 в 19:50 2146 0

Снимка БГНЕС

На над 100 сигнала за наводнения в страната са реагирали до 18 часа днес служителите на “Пожарна безопасност и защита на населението”. 

Пожарникари са реагирали на 118 сигнала за произшествия, от които 11 пожара и 106 спасителни дейности. Няма данни за застрашени хора и населени места.

Постъпилите сигнали са предимно за територията на Столична община и областите Пловдив, Пазарджик, София, Смолян. Основната част от тях са за наводнени приземни етажи, мазета, дворове и части от пътна и улична инфраструктура, както и за отстраняване на опасни предмети и паднали дървета.

До 18 часа екипите на ПБЗН са извършили отводнителни дейности по 49 сигнала в област Пловдив за наводнени къщи, дворове, подлези, улици, обществени сгради и паднали дървета.

В област Смолян са получени 30 сигнала за наводнения и локални опасности от наводнения. Отработени са 26 сигнала - отводняване на наводнени къщи, дворове, улици, обществени сгради и изграждане на диги. Повечето от сигналите са били концентрирани около речното корито на река Черна, която поради обилния дъжд е преляла.

Изградени са диги в кв. Устово - Промишлена зона, ул. „Георги Раковски, ул. „Тракия“, ул. „Родопи“, ул. „Димитър Македонски“, ул. „Хан Аспарух“ . Бедствено положение е обявено на територията на Смолян и Чепеларе.

В област Пазарджик са постъпили 30 сигнала за наводнени приземни етажи, мазета на частни и обществени сгради и части от уличната инфраструктура. Екипите на ПБЗН са отработили 26 сигнала за произшествия - сред отводнените обществени сгради са МБАЛ „Пазарджик“ и Болница „Ескулап“.

В област Бургас са получени над 35 сигнала за наводнени улици и паркинги. Екипи на пожарната работят по отводняването им.

В област Монтана са постъпили 5 сигнала за наводнени приземни етажи, мазета на частни и обществени сгради и части от уличната инфраструктура и всичките са отработени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови