Пожар избухна в склад на завод "Арсенал" край Казанлък (обновена)

OFFNews 13 юни 2014 в 21:39 14165 4

Пожар е избухнал в склад на военния завод на "Арсенал" край Казанлък. 

Пожарът е тръгнал от склад номер 12, научи OFFNews. По непотвърдена информация в него има химически вещества, които се използват за производството на боеприпаси. Чуват се взривове. 

Складът се намира в местността Бузово кале. Всички коли на местната пожарна са се насочили натам.

Към момента няма данни за пострадали. 

Пред "Фокус" кметът на казанлъшкото село Бузовград Михаил Янушев съобщи, че пожарът е овладян от екипите на пожарната и няма опасност за населението. 

Пожарът, който възникна малко преди 21.00 часа в склад номер 12 на завод „Арсенал” е вследствие на самозапалили се треви, каза кметът на община Казанлък Галина Стоянова.

По информация на Дежурните оперативни центрове в Казанлък и в Стара Загора няма опасност за населението в Бузовград след възникналия пожар в склада на завод „Арсенал” в Бузовград, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

„В 21:04 часа на тел. 112 граждани са сигнализирали за възникнал пожар в артилерийски склад на завод „Арсенал” на територията на Бузовград. Към момента ситуацията е овладяна. Районът е отцепен. На място работят екипи с две коли на „Пожарната безопасност и защита на населението” – Казанлък и два ведомствени пожарни автомобила на завод „Арсенал”. Няма опасност за населението”, обясни областният управител Живка Аладжова.

Разследващите органи започват работа по изясняване на причините за възникване на пожара и установяване на нанесените щети.

Заводът е специализиран в разработване, производство, търговия и инженеринг на леко стрелково и артилерийско въоръжение, комплектация към изделията, боеприпаси, капсули, барути, заряди, пиротехнически средства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови