Повече жертви на пътя при по-малко катастрофи тази година

Последна промяна на 15 ноември 2015 в 15:33 2746 3

Снимка Архив

Повече жертви на пътя при по-малко пътнотранспортни произшествия има през тази година.

Това заяви пред журналисти началникът на "Пътна полиция" на СДВР комисар Тенчо Тенев,  цитиран от "Фокус".

Броят на пътнотранспортните произшествия е намалял с 220 спрямо 2014 г.,а цифрата на ранените също отбелязва спад с 200 души през 2015 г.

Според Тенев произшествията тази година за по-тежки, което обяснява повечето загинали при намаления брой инциденти. Той не даде точни сведения за цялата страна, но спомена, че на територията на София загиналите са с 6 повече спрямо миналата година.

Комисар Тенев бе сред участниците на откриването на инсталация под надслов "Ти избираш начина. Бъди отговорен на пътя!" пред храм-паметника "Св. Александър Невски".

В нея са показани автомобили със специално предназначение като линейка, такси, катафалка, автомобили на полицията, на пътна помощ, на Drink & Drive, с което се визуализира призива.

Председателят на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи Владимир Тодоров съобщи, че до момента през годината са загинали 602 души, допълвайки, че до момента шофьорите, включили се в  инициативата да монтират камери на колите си и са заснели нарушения на пътя, са изпратили над 600-700 клипа. Санкционираните от КАТ са над 100.

Тодоров се надява скоро да бъдат приети поправките в закона за движение по пътищата, които ще дадат повече възможности за налагане на сериозни санкции като конфискуване на автомобили, спиране от движение и сваляне на регистрационните табели.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.11 2015 в 18:13

А бе тупани, осъзнахте ли че не става с глоби и фарове?! Нужни са образование, педагози, възпитание. От там се тръгва - първите седем. Живеем в дивашко чалгизирана полицейско- мутренска посткомунистическа страна (не държава, а географско понятие). Демокрацията е механизъм, гарантиращ ни, че ще ни управляват толкова добре, колкото заслужаваме. Демокрацията не може да се издигне по-високо от нивото на този човешки материал, от който са изградени нейните избиратели.

15.11 2015 в 15:48

Казват, че в България липсвало качеството. Е как? Вижте какви качествени катастрофи си имаме!

15.11 2015 в 15:47

Производителността на труда се повишава непрекъснато.

Освен тая на полюцаите.