Повече слънце и малко дъжд днес и утре

OFFNews 24 юни 2022 в 06:09 869 0

Роза

Снимка Александра Маркарян, архив

Предимно слънчево ще е времето днес

Предимно слънчево ще е времето днес. Ще има временни увеличения на облачността и на отделни места в Източна България ще превали краткотраен дъжд. 

Максималните температури ще са между 27° и 32°, в София около 27 градуса, според прогнозата на НИМХ. 

Слънце ще грее и в планините, но ще има и временни увеличения на облачността, а на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Максималната температури на 1200 метра ще е около 22°, а на 2000 метра - около 15 градуса.

Два бала вълни ще се издигат в морето, сред тях термометрите ще се качат до 21-24 градуса, а на брега - до 28 градуса. Облаци ще скриват слънцето от време на време, след обяд ще превали краткотрайно. 

Утре ще преобладава слънчево време, с по-значителни временни увеличения на облачността след обяд над западната половина от страната, в планините там на места ще превали краткотрайно. Температурите ще се повишат. В неделя и през първата половина на новата седмица ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На повече места в Южна, Източна и Централна Северна България ще има превалявания, придружени от гръмотевици.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!