Постигнаха съгласие в спора с Детския радиохор

OFFNews 22 август 2018 в 21:21 1948 0

Постигнато е съгласие в спора с Детския радиохор, съобщи БНР. Генералният директор на БНР и Венеция Караманова са се разбрали засега тя да остане начело на хора.

Детският хор на БНР пя протестно под прозорците на Министерския съвет днес, докато в сградата течеше правителствено заседание.

Децата протестираха в защита на Караманова. Те обявиха, че смятат да правят концерти, докато внезапно уволнената Караманова не бъде възстановена на работа. 

Притесненията на хора са свързани с това, че на назначената през месец март диригентка Теодора Димитрова не са били предадени традициите на хора. Затова от Детския хор настояха дългогодишната им ръководителка да бъде възстановена на работа поне за още два сезона, за да може да обучи новата диригентка.

В спора се намеси СЕМ. Председателят СЕМ разговаря с децата, родителите и директора на БНР. Протестиращите деца и техните родители пък бяха поканени на среща в Министерския съвет, където разговаряха с премиера Бойко Борисов и министъра на културата Боил Банов. 

Срещата завърши без резултат, но вечерта стана ясно, че е постигнат консенсус.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови