Последни дни да подкрепим българския проект в глобалния конкурс The Venture

OFFNews 10 юни 2015 в 11:19 1476 0

Шестнадесет стартиращи компании от цял свят, с мисия да променят живота на другите, са финалисти в The Venture.

Българската компания за 3D покрития на протези – Arthesis, се състезава за финансиране на стойност един милион долара, осигурени от Chivas Regal. След оспорвана надпревара и над 1000 подадени кандидатури от пет континента, Chivas Regal избра иновативния проект Arthesis, за да го включи в списъка с шестнадесетте стартъпи готови да отговорят положително на социалните предизвикателства пред света.

Тази седмица младият български екип на Arthesis и проектът им за 3D принтиране на покрития за протези, увеличи шанса си да спечели престижния световен конкурс за социално предприемачество The Venture.

Всеки, който иска да подкрепи българската кандидатура, може да гласува всяка седмица на сайта на инициативата.

До този момент Arthesis успяха да се преборят и да заемат предната пета позиция във временното класиране сред най-добрите социални проекти в света като разкриха своя потенциал и възможността да предложат устойчиво и ценово достъпни решение за хората с ампутирани крайници.

Онлайн гласуването се провежда на официалната страница на конкурса, където можете да дадете своят глас за един български проект, които има нужда да получи не само признанието на света, но и това на собствената си страна. 

Линкът за гласуване е тук, а крайният срок до който можете да подкрепите Arthesis в надпреварата е 14 юни 2015 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови