Последен мач на 'Българска армия', после нов стадион с 16 000 места

OFFNews 10 декември 2023 в 06:27 5437 1

ЦСКА

Снимка ЦСКА-София

Последният двубой на стадион "Българска армия" ще изиграят днес ЦСКА-София и Лудогорец. Билетите за историческия мач са разпродадени, срещата е от 17,45 часа. 

Колкото и хора да дойдат, ще има много сълзи. Аз ще бъда един от тях, защото споменът си е спомен, заяви вчера легендата на ЦСКА и бг футбола Христо Стоичков.

Столичната дирекция на вътрешните работи предприема мерки за охрана на движението в София.  Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти. На изградени контролно - пропускателни пунктове ще се извършват щателни проверки на всички посетители на футболния мач. Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и от интернет. Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри/. 

Ангажимент по охраната на спортната среща има частна охранителна фирма, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.

За да бъде избегнато струпване от полицията приканват зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 15:30 часа. 

Възможно е да възникне временно затруднение в движението в централната градска част, предупреждават от МВР. 

"Българска армия" е първият стадион в България със затревено игрище. Съвсем скоро ще бъде и първият в България с най-модерните тревни, поливни и екологични технологии, припомниха преди дни от ЦСКА. 

Стадион "Българска армия" в Борисовата градина ще бъде ремонтиран за 80 – 90 млн. лева. След реконструкцията той ще е с капацитет 16 000 души и ще е изцяло покрит. Това предвижда проектът за ремонт, който представиха от клуба през април. Автор на проекта е архитектурната компания IPA. Срокът за завършване е от 18 месеца до две години. 

Реконструкция ще се прави в рамките на съществуващата застроена площ.

Сектори Б, В, Г ще бъдат изпълнени със сглобяеми елементи, включително трибуните. Сектор А ще е модерна сграда на четири нива. Там ще бъдат разположени ВИП боксове в три категории, музеят на клуба, фен магазинът, зала за събития, места за хранене и др.

Насипите на секторите Б и Г ще бъдат запазени, за да не се налага премахване на растителността по тях. Стадионът няма да има писта, за да остане съоръжението в сегашното строително петно. Ще бъдат премахнати и изкуствените игрища пред сектор А. Там ще бъдат засадени 400 нови дървета, като на мястото няма да се строи нов паркинг. 

На 5 октомври беше издадено разрешителното за реконструкция на стадион "Българска армия", но стартирането на дейностите бе стопирано от постъпила жалба в съда. Софийският административен съд прекрати делото на 20 ноември.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика