Последен ден студ, в четвъртък температурите се качват до 12 градуса

OFFNews 19 януари 2021 в 05:25 2785 0

Студеното време продължава и днес, в сутрешните часове в котловините и низините видимостта ще е намалена.

Слънцето ще се покаже през облаците на много места в страната. Сутринта ще е студено, термометрите ще паднат от минус 12 до минус 7 градуса. Максималните температури обаче ще се повишат и ще достигнат между 0 и 5 градуса, според прогнозата на НИМХ. 

Над планините облачността ще е променлива, често значителна и на отделни места ще прехвърча слаб сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Студено време с максимална температура на височина 1200 метра около минус 9, а на 2000 метра - около минус 11 градуса. 

Край морето ще е слънчево, ще духа умерен северозападен вятър. Сред вълните от около два бала ще е три пъти по-топло - между 8 и 9 градуса, отколкото на брега - температурата на въздуха ще е между 0 и 3 градуса. 

През следващите дни ще преобладава слънчево време. Сутрин на отделни места в низините и котловините, при стихване на вятъра, ще се образува мъгла. Вятърът ще е предимно слаб, от югозапад. Ще се затопли и в четвъртък минималните температури ще са между минус 4 и 1, а максималните - между 7 и 12 градуса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews