Посланикът ни в Индия получи златен медал на университета „Amity”

OFFNews 14 февруари 2017 в 13:32 2948 0

Посланикът ни в Индия Петко Дойков получи златен медал и грамота на университета „Amity” за насърчаване на дипломатическите отношения с Индия.

Той взе участие в 17-ото издание на Международната бизнес среща и изследователска конференция INBUSH-ERA, организирана от Университета, която се проведе на 9 февруари в Нойда, Индия.

Темата на форума бе фокусирана върху повишаването на конкурентоспособността чрез използването на четири фактора - разбиране, ангажираност, смелост и сътрудничество.

В изказването си пред аудиторията посланик Дойков представи българо-индийските междуправителствени програми за сътрудничество в сферите на науката, културата и образованието и на науката и технологиите, както и участието на български компании в програмата на индийското правителство „Направи в Индия”.

Той направи преглед на развитието на контактите между двете страни в сферата на туризма и инициативите на посолството за насърчаване на сътрудничеството между български и индийски висши учебни заведения.

От своя страна, ректорът на университета „Amity” проф. д-р Гуриндер Сингх приветства инициативите на българското посолство и обяви, че ръководството на висшето училище ще разгледа възможността за въвеждане на програма за изучаване на български език. Той информира и за възможността български студенти да бъдат включени в програмите на университета за запознаване с Индия.

„Amity” е ней-големият частен университет в Индия. Сред акцентите в неговата дейност е развиването на международни контакти и сътрудничество. Институцията има официални партньорства с над 120 университета от цял свят, разполага с 18 кампуса извън Индия, като се планира откриването на още 50 през следващите десет години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови