Пореден протест в защита на Десислава Иванчева

OFFNews 13 август 2018 в 21:17 3311 0

За пореден път граждани излязоха на протест в защита на отстранения и обвинен в корупция кмет столичния район на Младост Десислава Иванчева.

Демонстрантите, които се събраха пред Министерския съвет, искат Иванчева и заместничката й Биляна Петрова да бъдат освободени от ареста. Събралите се поискаха и самоотвод на прокурорите, изготвили обвинителния акт.

На протеста беше и майката на Десислава Иванчева - Любка. Тя държеше плакат с надпис: "Дъщеря ми е невинна! Тя е жертва на строителната мафия!".

Иванчева и Петрова бяха арестувани на 17 април пред Спортната палата след разследване за подкуп, даден ѝ от строителен предприемач, за когото по-късно стана ясно, че е Александър Ваклин. Двете прекараха часове на пътното платно пред палата, а това предизвика остри реакции. По информация на разследващите в колата на Иванчева са били открити 70 000 евро, които са част от по-голяма сума.

В началото на месеца бившата кметица в болницата с белезници на ръцете и краката, оковаването й предизвика лавина от възмущение. След този случай директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията" Васил Миладинов обяви, че правилата за конвоиране на арестанти ще бъдат променени. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!