Понтоните от арт инсталацията на Кристо в морето на Бургас

OFFNews 21 юли 2017 в 13:52 2270 0

Понтоните от арт инсталацията на Кристо "Плаващи кейове" ще бъдат монтирани в морето пред Яхт клуб "Порт Бургас". 

Те вече са закупени и доставени от „Пристанище Бургас” ЕАД, монтажът им ще стане в близките дни. Понтоните от езерото Изео в Италия обаче няма да са част от художествена творба, асветовноизвестния творец с български произход Христо Явашев – Кристо, представена през 2016 г. на езерото Изео в Италия. Този път те няма да са част от пространствена художествена творба, а ще обслужват треньорските лодки и катери при домакинството на Европейско първенство клас „Оптимист“ – IODA 2017, което ще се проведе в Бургас от 30 юли до 6 август. 

Подготовката за престижната регата, чийто домакин е Яхт клуб „Порт Бургас”, е в разгара си. За участие са се записали 275 състезатели от 45 държави. Има участници от страни извън ЕС като САЩ, Аржентина, Бразилия, Австралия, Нова Зеландия, Хонг Конг, Япония, Китай и др. Над 85 са придружаващите ги треньори и водачи. Първите състезатели започват да пристигат в началото следващата седмица. 

Европейското първенство за оптимисти 2017 г. е поредният голям шампионат, организиран от Яхт клуб „Порт Бургас” за последните десет години, с което градът се утвърждава като водеща дестинация за организиране на различни международни регати. През 2015 г. в Бургас се проведе Младежкото европейско първенство по ветроходство клас 420 и 470, 2011 г. – Европейското първенство за сърфисти в клас RSX, а през 2007 г. градът бе домакин на Световно първенство клас 470 за младежи. Поледните няколко години „Пристанище Бургас” ЕАД влага непрекъснато средства, за да подобри качествено базата за ветроходни спортове на територията на Марината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!