Поморие обяви бедствено положение

Морският град е без ток след вчерашната мощна буря, която се разрази в района на Бургас

OFFNews 18 септември 2022 в 09:02 5827 0

буря

Снимка БГНЕС

Вятър със скорост 120 км/ч и проливен дъжд заляха пътищата.

Поморие остава без ток след разразилата се вчера мощна буря, която изкорени дървета, събори покриви на хотели и частни домове и наводни улиците на морския град.

Кметът Иван Алексиев обяви бедствено положение, което ще остане до понеделник, съобщиха БНТ и бТВ.

Общо четирима души са пострадали от урагана, ударил Бургаско вчера следобед. Две жени са били ранени в Поморие, след като е паднал таванът на закрит басейн в хотел. 16-годишно момче е със счупена ключица, след като вятърът го съборило от батут в кв. "Изгрев" на Бургас. В същия квартал жена е получила порезни рани от счупени стъкла.

В този час заседава и кризисният щаб към общината. Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова обясни, че ситуацията в Поморие се е нормализирала, но щетите са огромни и тепърва ще се правят сметки на каква сума са те.

Собственик на лодка разказа пред Нова тв, че плавателният му съд е сред пострадалите. Изхвърчал е покривът на заведение в близост, който е счупил неговата и съседната лодки.

Кметът Иван Алексиев каза, че при бурята дори мобилните оператори не са имали покритие на мрежата.

Няколко села в Бургаска област са без ток. В с. Лъка са изпопадали електрическите стълбове и се чакат аварийните екипи.

"Отправям апел, колкото се може по-скоро да бъде възстановено електрозахранването. Отцепили сме района, но не мога да спра хората, много е опасно", изтъкна кметът на селото Жасмина Димитрова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови