Ураганна буря връхлетя Бургаско

OFFNews 17 септември 2022 в 19:12 8422 0

буря

Снимка Meteobalkans.com

Отсечката от изхода на Бургас до входа на АМ "Тракия" е затворена.

Мощна буря с мълнии и градушка удари Черноморието, съобщи сайтът Meteobalkans.com. Мълниите около Бургас са достигнали 3000 за час.

Гръмотевичната буря, придружена с дъжд и силен ураганен вятър, е започнала малко след 16:30 ч. На много места в Бургас има паднали дървета. На места са гръмнали и фотоволтаиците по сградите. Има сигнали и за паднали покриви, счупени чадъри по заведения и плажове, съобщи БНТ.

По последна информация от областната администрация най-тежко е положението в Поморие. Наводнени са улици, спряно е електроподаването, а основните пътни артерии са блокирани. Кметът на Поморие е свикал Кризисния щаб.

В Областния център е подаден сигнал за паднал човек зад борда в Поморие. По-късно от пресцентъра на областната администрация съобщиха, че мъжът е спасен и се чувства добре.

Бурята завлече десетина яхти в морето, а семейство беше блокирано на остров Свети Иван. Двама души пострадаха след като покрив на басейн в хотел се срути върху тях.

Отсечката от изхода на Бургас до входа на АМ "Тракия" е затворена. 

По-късно от общинския пресцентър съощиха, че няма избягали змии от разрушения от буря терариум в парка "Езеро" в Бургас. Пострадала е единствено конструкцията от ураганния вятър.

От пресцентъра информираха, че най-честите сигнали са за паднали клони и дървета. Те са над 130.

На много места падналите клони и дървета задръстват улиците и пречат на автомобилното движение. В момента екип на пожарната освобождава от паднали дървета бул. "Мария Луиза".

Кметът Димитър Николов е на терен. Мобилизирани са всички фирми, отговарящи за зелената поддръжка. Градът се разчиства и едновременно с това се прави опис на щетите.

До момента няма информация за пострадали хора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови