''Помислих, че ще бъда разкъсан в центъра на Благоевград'': 6 бездомни кучета нападнаха актьора Иван Тодоров

OFFNews 17 февруари 2023 в 13:32 4724 4

Иван Тодоров

Снимка smartcast.bg

Иван Тодоров

Актьорът Иван Тодоров е бил нападнат от глутница кучета в центъра на Благоевград посред бял ден. В крайна сметка успява да се отърве само с едно ухапване, предаде БНТ.

Преди два дни Иван Тодоров разказа как е бил нападнат от бездомни кучета в Благоевград. След като актьорът оставил дъщеричката си на детска градина, минал през централния площад на града, където бездомно куче започва да го лае:

"След него дойдоха още пет кучета и ме обградиха, започна борба. Защитавах се, но те бяха доста. Не ми се е случвало подобно нещо преди, аз нямам проблем с животните, не знаех как да реагирам. Едното ме захапа, реших, че трябва да се спасявам. Тръгнах с гръб към съда, но се спънах и паднах на земята. Помислих си най-лошото - че ще бъда разкъсан в центъра на Благоевград от кучета!"

В крайна сметка Тодоров успява да се измъкне. По думите му заради адреналина не е усетил какво точно се е случило, но впоследствие разбира, че има кръв по себе си и че дънките му са разкъсани от ухапването.

Секретарят на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев заяви, че от началото на годината в общината са постъпили 62 сигнала за агресивни кучета, като средно на ден има между 3 и 5. Според законовите разпоредби агресивните кучета могат да бъдат прибрани в общинските приюти само за 3 дни, след което отново биват върнати на улицата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1905

4

2021

17.02 2023 в 18:06

Газов Лютив спрей за самозащита - 50 мл

3171

3

recycle bin

17.02 2023 в 15:56

Почти винаги бездомните кучета са кротки и страхливи, защото са страдали достатъчно от "добри" хора. Дори като са глутница, много рядко биха тръгнали да лаят по хора, а още по-рядко да нападат. Ако се случва да нападат конкретен човек, често си има причина, която разбира се кучетата няма как да обяснят, а потърпевшият не би я признал.
Мен лично от бездомни кучета не ме е страх, а само от някои домашни от разните бойни породи, тъй като не се знае комплексираните им стопани колко са ги озлобили и дали въобще могат да ги контролират.
А относно случая описан от жалбоподателя по-долу, ако аз трябваше постоянно да се разминавам с кучета, които понякога ме лаят, вместо 5 години да пиша жалби, просто щях да нося някакво кучешко лакомство в джоба и като ме залаят да им хвърлям. Гаранция, че 2-3 пъти ще са достатъчни за да има размахани опашки вместо лай.

2550

2

alfakentavur

17.02 2023 в 15:17

Ако ме нападне човек, имам право на самозащита.
Следователно и ако ме нападне куче, имам право на самозащита.
Да видим има ли съд, който ще постанови, че самозащитата ми срещу озверяло куче е била превишена.

2099

1

Mateevk

17.02 2023 в 15:12

Поредният случай с кучета, показващ пълното ни безхаберие. В продължение на години писах сигнали и жалби до всевъможни инстанции за 3 улични кучета, хранени от съседка, които понякога нападаха минувачи, вкл. мен и членове на моето семейство. Начетох се на формални отговори, изпращани в определения в закона срок, като резултатът беше едно куче, отведено в приют и две починали от болести. И това след 5 години преписки, защото обикновено ми отговаряха, че кучетата били защитени от подписка, внесена в общината от съседката, в която и други съседи се били разписали, че нямат нищо против кучетата. Та подписките понякога са опасно нещо, но по принцип не съм чувал, че с тях могат да се отменят закони, правилници и т.н. Оказа се, че може.