Ексклузивно 'Знам как да бия, няма да ти личи': Говорят още 2 жертви на насилника, пребил украинка

Полицията потуши бунта на бежанци в Харманли

OFFNews Последна промяна на 24 октомври 2016 в 14:38 3904 0

Полицията потуши бунта на бежанци в Харманли

Снимка Милена Митева/sakarnews.info

Близо 200 униформени на полицията и жандармерията успяха да потушат буна на настанените в бежанския център в Харманли чужденци. По-рано днес част от настанените в лагера около 3200 бежанци поискаха да бъдат пуснати от него, за да напуснат страната.

Според очевидци повод за недоволството е бил конфликт между сирийци и афганистанци заради санитарните условия. Това даде повод и на други от настанените в убежището да се оплачат и от лоша храна и пренаселване в стаите. 

Близо два часа след ескалацията на напрежението протестът беше прекратен. "Обстановката е спокойна, но на място остават да дежурят сили на реда", уточни говорителят на дирекцията на МВР в Хасково Нина Николова. На място дойдоха областният управител на Хасково Станислав Дечев и заместникът му Валентин Ангелов.

Според данни на МВР домовете на Държавната агенция за бежанците (ДАБ) са запълнени на 106% и в момента в тях са настанени 5 519. В домовете на Дирекция "Миграция" пък има настанени 1 589, което представлява 59% над капацитета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови