Полиция нахлу в кабинета на кмета на Кочериново

OFFNews 12 декември 2013 в 10:16 5072 0

Иван Минков, кмет на община Кочериново
Иван Минков, кмет на община Кочериново

Полиция нахлу в сградата на община Кочериново, съобщава struma.bg.

Не се допускат никакви посетители, полицаи са отцепили етажа, където е кметският кабинет. Около десетина служители на МВР пък са в кабинета на кмета Иван Минков. Пред сградата на общината има паркирани три полицейски автомобила с кюстендилска регистрация и бус с надпис криминалистична лаборатория.

По първоначална информация полицейската акция в Кочериново е по нареждане на Окръжна прокуратура – Кюстендил във връзка с образувано досъдебно производство за източване на фондове.

През май т.г. група граждани от Кочериново подадоха сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, в който твърдят, че кметът Иван Минков е извършил злоупотреби и финансови нарушения съзнателно, с цел получаване на комисиони.

Според в. "Струма", подателите на сигнала са скрили имената си в копието на жалбата, изпратено до самия кмет, заради страх от репресии и отмъщение, тъй като около Минков имало "елементи от бившите силови групировки".

Сигналът касае конкретно проект за изграждане на канализационната мрежа на селата Стоб и Мурсалево. За двата обекта фирмите изпълнителки на проектите са получили авансово 50% от дължимата им сума - близо 5 млн. лв. Работата обаче не била завършена.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews