Полицаи спасили 111 мигранти от удавяне в Марица

OFFNews 13 януари 2016 в 13:30 4496 9

Служители на МВР са спасили тази сутрин 111 мигранти от удавяне в река Марица. Това съобщи зам.-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев.

По думите му все още се изяснява дали мигрантите са от иракски или сирийски произход.

От МВР обясниха, че 61 от спасените мигранти са деца. 26 са жени, а 24 - мъже. 

Тази сутрин граничен полицейски наряд от ГПУ-Ново село е забелязал голяма група от хора, която опитвала да се добере до брега на р. Марица. Част от хората били открити в местност, обрасла с храсталак. Всички те били без документи за самоличност, представили се за сирийски граждани, посочиха от ведомството.

При вчерашната акция на МВР в столицата са арестувани 108 души.

Акцията е многоаспектна, по няколко направления - чисто профилактично, работим с криминалния контингент. Друго направление е свързано с бежанците, каза Георги Арабаджиев.

Той уточни, че са извършени проверки в центъра на София, където има най-голяма концентрация на чужди граждани от арабски и близкоизточен произход, така и на други места в страната.

В хода на полицейските действия са проверени общо 4508 лица и 2455 автомобила, уточниха от МВР.

74 души са арестувани в София, Пазарджик и Бургас, като един от тях е обявен за издирване. Други 21 души са задържани за извършени различни престъпления, а 19 – за различни криминални регистрации.

Служители от различни структури на МВР са разкрили извършителите на 98 криминални престъпления на територията на Столичната и областни дирекции на МВР - Бургас, Благоевград, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Ловеч, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Сливен, Стара Загора и Шумен в т.ч. и взломни.

56 души са обявени за издирване през изминалото денонощие, а 85 са снети от отчет.

Задържани са и 12 души, които били без документи за самоличност.

По време на операцията са образуваните са 51 досъдебни и 14 бързи производства. Съставени са 367 акта по административно наказание, посочиха от МВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!