МВР с нова акция срещу нелегалните мигранти в София

OFFNews 08 януари 2016 в 18:35 4242 0

562-ма души е проверила полицията в София в рамките на специализирана полицейска операция срещу нелегалните мигранти, съобщиха от МВР.

Акцията е планирана и утвърдена от главния прокурор Сотир Цацаров и главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов.

Тя е протекла на два етапа, като по време на първия са проверявани хотели, хостели и други места за настаняване, а при втория - заведения и търговски обекти.

Посетени са общо 267 обекта за установяване на незаконно пребиваващи чужденци. В хода на извършените проверки са съставени 13 акта по Закона за българските лични документи и един по Закона за движение по пътищата, съобщиха от МВР.

Десет български граждани са отведени за установяване на самоличност. Трима чужденци без документи за самоличност също са отведени в полицията, уточниха оттам.

Проверени са и 18 моторни превозни средства. При проверките на заведения и търговски обекти служителите на НАП са съставили 2 акта за констатирани нарушения, 3 акта са съставени от Инспекцията по труда. Един обект – бистро, е затворен от служителите на Българската агенция по безопасност на храните заради лоши санитарни условия. За всички обекти са съставени констативни протоколи, допълниха от МВР.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews