Полицаи от Пазарджик помогнаха на възрастно семейство, останало без гориво на 'Тракия'

Диана Варникова 22 юли 2023 в 13:31 2040 0

патрул

Снимка Архив

Автопатрулът помогнал на възрастните хора.

Автопатрул от сектор „Пътна полиция“ в Пазарджик е оказал съдействие на възрастно семейство, което пътувало по автомагистрала „Тракия“ за София и някъде по пътя колата им останал без гориво.

Това съобщи Мирослав Стоянов, говорител на Областната дирекция на МВР в града и допълни, че семейството пенсионери изпратили емоционално благодарствено писмо до дирекцията.

Случката се разиграла на 14 юли в късния следобед в района на 78-ми километър по посока за София. Мъж и жена пътували към столицата с лек автомобил, когато изведнъж разбрали, че е свършило горивото на автомобила. След известен престой в аварийната лента водачът решил да вземе туба, да опита да спре преминаваща кола, която да го закара до най-близката бензиностанция.

Минути по-късно покрай колата преминал полицейски автопатрул, който спрял зад авариралия автомобил и го обезопасил. Униформените видели много притеснена жена, която стояла сама и объркана във возилото. След като разбрали причината за случилото се, без да се двоумят старши инспектор Христо Георгиев, който е началникът на група „Контрол на пътното движение по главни пътища и автомагистрали” в сектор „Пътна полиция” в Пазарджик, и младши-експерт Веселин Лупанов от същия сектор потеглили със служебния автомобил.

Не след дълго те засекли водача, който тръгнал да търси гориво. Оказало се, че той е на 75-години, качили го в патрулката, откарали го до близка бензиностанция и го върнали обратно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика