Полицаи излизат на протест в деня на граничаря

OFFNews 22 декември 2017 в 08:00 3289 1

Полицаи излизат на протест в деня на граничаря

Синдикатите в МВР излизат на протест на граничните пунктове у нас. Основното искане на служителите е за увеличение на заплатите. Синдикатите настояват за спешни промени в сегашния закон за МВР и изработване на нов.

През седмицата се проведе заседание на съвета за социално партньорство в МВР, на което синдикатите се обединиха около мнението допълнителните 55 млн. лв., които бяха отпуснати допълнително на ведомството, да бъдат разпределени сред всички служители с равна сума. Първоначалните намерения на ръководството на МВР бяха увеличението да бъде в процентно изражение и различно за отдлните категории служители.

Решението на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) за протести на контролно-пропускателните пунктове е свързано с днешния професионален празник на „Гранична полиция“. 

Местата, на които ще се събират служители на МВР, са Елхово, Варна – в близост до КПП Варна – пристанище, в Русе, в Сливен. Като говорим за гранични пунктове – „Дуранкулак“, „Илинден“, „Кулата“, „Станке Лисичково“, „Стрезимировци“. Там полицаите ще се събират преди зоната за контрол без да пречат на трафика и работата на граничните пунктове. 

"Имат право – протестират. Ние слушаме внимателно и с което можем, се съобразяваме с него. За да има протести, за да има двама души отвън, това означава, че има някакъв проблем. Дали е голям, дали може да бъде решен, кога може да бъде решен – аз се стремя да ги чуя и да се опитаме с колегите ми да намерим някакво решение", коментира през седмицата вътрешният министър Валентин Радев.

Ако не се постигне разбирателство, след Нова година, когато страната ни поема Европредседателството, синдикатите в МВР не изключват протести пред НДК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6947

1

theprofet

22.12 2017 в 08:32

Заплатата се казва "трудово възнаграждение'. Вие какъв труд свършихте?
Цялото МВР не можа да хване трима обирджии на банкомати...
Само седят на гюме по софийските улици и чакат апетитна за рекет плячка...

Ало нещастници, НЕ САМО ,че не заслужавате увеличение, а дори заплата не трябва да взимате!!!
 
X

Да помогнем на украинските деца!