Поход срещу 'руския фашизъм' в София тази вечер

OFFNews 09 май 2022 в 08:47 2625 5

Снимка Теодор Ушев

Поход срещу "руския фашизъм" и в подкрепа на Украйна ще се проведе тази вечер в София.

Той ще започне в 18:30 ч от площад "Независимост" пред президентството, ще премине по ул. "Граф Игнатиев" и ще стигне до посолството на Руската федерация на бул. "Драган Цанков".

"Поход срещу руския фашизъм ще се проведе в София на 9 май, Деня на Европа, когато се навършват 75 дни от нахлуването на руските войски в Украйна - безпрецедентен акт на непредизвикана агресия, който застрашава мира в цяла Европа", пишат организаторите Данита Заричинова и Никола Груев в съобщение до медиите.

Събитието е продължение на демонстрациите в подкрепа на Украйна на 24 март и 8 април, които събраха по над 10 000 души.

Денят на Обединена Европа 9 май отбелязва края на Втората световна война и окончателната победа над агресията на един нацистки имперски режим, погубил милиони животи - този на диктатора Адолф Хитлер. Европейската символика се ползва и по друг начин - 9 май се чества като официален празник в СССР и Руските републики като "Ден на победата" на Червената армия и е превърнат в емблема на пропагандата и претенцията за велика сила на друг диктатор - Владимир Путин, посочват те.

"Проводниците на пропутинската политика в България са много и окупират важни позиции в Президентството, Народното събрание, органите за сигурност, медиите. В последната седмица циничните им опити да оправдаят престъпления срещу човечеството и да маскират продажността си като "неутралитет" доведоха до ескалация на напрежението и дори подстрекаха физическа агресия срещу мирни граждански демонстрации. Всичко това се случи пред очите на органите на реда, които останаха безучастни в лицето на очевидни закононарушения и в продължение на дни толерират членове на прокремълски паравоенни формирования, които дефилират в Княжеската градина.

България отдавна е фронт за Путиновата пропаганда и изнудвачески подход. Спирането на газовите доставки е само най-скорошният пример за дългогодишна политика за подчинение и зависимост на българската икономика и българското общество, не без съдействието на български политици от целия спектър и дипломатически представители, разпердушинили всички понятия за дипломация и наричащи българските граждани "евроатлантически подлоги".

Апелираме правителството да предостави военна помощ на Украйна. Това е декларация, че България е смела, независима и неподвластна на шантажи държава Лавровите венци и политическите декларации не спират куршумите и ракетите. С политика на снишаване не се влиза в правилната страна на историята, където България иска да застане.

Фашизмът днес е в Русия на Путин. Пътят към мир е един - агресорът да изтегли войските си от територията на Украйна и да прекрати нападенията по земя и въздух. Справедливостта изисква виновните за престъпленията срещу украинците да поемат отговорността си. Наша отговорност като граждани е да защитаваме цивилизационния избор на България като свободна държава, която сама определя пътя си".

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1767

9

fiki

09.05 2022 в 12:30

да, но има хора които защитават това захлебване и се кефят, особено в държави като нашата където от край време сме дъно на всякакви класации, там е проблемът

305

8

Katz

09.05 2022 в 11:50

Ама другари, какво са няколко милиона жертви и бежанци, когато иде реч за стотици милиарди печалби от продажба на оръжия и заграбване на ресурси? На никого не му дреме за този протест или за мъртвите деца, или за мизерията, когато иде реч за интересите на големите държави. Вие хубаво ще скачате и ще се държите за ръце, но царица е парица. Хубавите приказки за мир и благоденствие са за пред баламите като нас, реалната цел е съвсем, съвсем друга, ама остава и да ни кажат... по-умните се досещат. Докато елитът не увисне по въжетата, ще си гледаме изпълнения като Украйна по целия свят. Няма ЕС, няма Русия или САЩ - всичките искат да крадат и мародерстват. Борбата е кой ще захлеби повече, нищо друго.

-60

6

офф бее

09.05 2022 в 10:18

Ква победа ве, трол?
Фашизмът е победен от обединения свят, така както обединения свят ще накаже новите фашисти-рашисти!

Виж къде е запада, виж къде е русия.

12130

5

borisboris

09.05 2022 в 09:33

Там сме, много сме, силни сме!