Quantcast

Подкрепа за мораториума: Родината не се продава

Елица Мартинова Последна промяна на 03 ноември 2013 в 15:29 2039 7

МЗХ. Снимка: БГНЕС
МЗХ. Снимка: БГНЕС

 

Българската земя не е стока за продан. Тя е част от нашата родина, а родината не може да се продава.

Под това мото днес пред Министерството на земеделието и храните се събраха десетки граждани, дошли, за да подкрепят мораториума върху продажбата на земеделска земя на чужденци.

Демонстрантите се събраха в 14.30 ч. пред МЗХ и поведоха протестно хоро. То премина през ул. “Позитано”, бул. “Витоша”, “ул. Христо Белчев”, ул. “Гурко”, ул. “Леге”, за да стигне пред Президентството.

Пред земеделското министерство протестиращите издигнаха плакати с надписи: "Няма по-презряно нещо от народ, който е продал родината" и "Продажба на земя на чужденци + внос на пришълци = обезбългаряване".

Гражданите изразиха подкрепата си за решението на парламента да възложи на Министерски съвет да удължи мораториума до 2020 г.

Те изтъкнаха, че във всяка европейска държава човек може да си купи земя, но редица поднормативни актове уреждат законосъобразността на тази процедура. Демонстрантите се опасяват, че в България ситуацията не е такава. Според протестиращите в страната вече се забелязват последици от липсата на регламент. По думите им 1/3 от земеделската ни земя вече е в ръцете на чужденци, които не я обработват, а играят с акции на фондовата борса.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.11 2013 в 09:33

+1

04.11 2013 в 00:28

И аз подкрепям - нека предателите на България да си показват лицата по ивентите си в неделя за да знаем след като сменим режима на метежниците от червената компартия кого точно да подведем под отговорност за измяна на интересите на Републиката.
Всяко лице на подстрекаващи към смяна на реда и погазване на Конституцията на България ще получи полагаемото много скоро. Всичко Ви се трупа на сметката и няма да остане нищо незаплатено ;)

03.11 2013 в 22:15

БРАВО!!! Горещо ви подкрепям! Родината не се продава!!!!!

03.11 2013 в 17:22

ХА-ХА-ХА, десетки!!! Какъв "многочислен" ивент!!! Какво "всенародно" одобрение на погазването но на Конституцията!!! Събрали се десетина маргинала предвождави от мутри, рекетиращи собствениците да им продават земята за без пари и правят безинтересен пърформънс. Офнюз, не им ставаѝте съучастници в опитите да поругават договора ни за евро-членство. Ако толкова не искаха да ппродаваме земя на европейски съграждани да се бяха спазарили преди съставяне договора ни за членство в ЕС. Договорите се обслужват и няма положение, при което да стане тяхната, колкото и народ да подлъжат да излезе на улицата за да прави маймунджалъци.

03.11 2013 в 16:33

Къде да си дадем парите бе? на комунистическата мафия от слънчев бряг ли? много ясно! пълен бойкот на черноморието докато не се срине всичко и камък върху камък не остане. В Турция има природа а не бетон. И не се пуши.
Интересно ми е защо не си на митинг-протест че вчера в Хасково беше убита 19 годишна българка от 18 годишен българин докато хиляди полицаи охраняваха НС и МС от народната любов? Това ли е политиката на МС, НС и в частност МВР? Аз съм всеки ден на протест (е почти всеки) срещу тази шайка която нареди на хиляди полицаи да пазят НС и на метри от тях се случи нападението над Виктория. А иначе какво да ти кажа - в афера всяка статия е пълна с клевети и лъжи. Толкова плитки и повечето падат веднага. Дори си крадат и снимките, никаква етика. Хигиена нулева. Партнира им не кой да е ами Бонев - човека мафия от времето на Костов, за какво си говорим. Сайт списван от агенти на ДС, под тежкото влияние на топ мафиотите в БГ Черепа и Василев.

03.11 2013 в 16:27

А същите хора нямат проблем да продадем малко земя на братушките за да си построят южен поток. Последно Руснаците чужденци ли са и искаме ли да ни купуват земята? Като гледах доста собственици потриват сладко ръчички и се молят тръбопровода да мине през техните земи за да вземат някой друг лев.

03.11 2013 в 16:11

Интересно защо НФСБ (на групировката СКАТ) не правят митинги срещу напастта от терористи, които идват в България като бегълци. И ръгат с ножове продавачка в магазин, в центъра на София. Интересно защо великите патриоти от тая партия казаха, че да не се продава земя на чужденци е слабоумно… Айде да видим дали можете да си купите декари и хектари земеделска земя в ЕС? Можело, разрешено било… И къде например в ЕС фермер си продава земята? Айде купете си 50 декара в Германия! ДРУГ ПЪТ!

Защо тия бегълци минават през турция, а получават стаут на беглец в България? По закон, ПЪРВАТА страна трябва да им даде статут на бегълци (не бежанци, другари тъпи и неграмотни филолози, това е руска дума. Е, вярно, че ние им дадохме писменост и християнството на русите, но все пак… Да цитираме ли учениците си, които извратиха писмеността, която им дадохме?) Четете АФЕРА и понаглеждайте поне малко АЛФА ТВ. Ако искате истината. В противен случай, гледайте “шоуто” на слави. И Планета ТВ. Ще поумнеете. Като оная от лицевата книга (фейсбуук) или на езика на любимите на нея турци и борисовци, СУРАТЛЪ ТЕФТЕР. Направо си е ДРАМИ, . Или ПАРОДИИ. Умните разбраха. Другите… да помислят.

Интересно ми е, КОЙ и КАК успя да накара УМНИТЕ Българи да станат толкова ТЪПИ и първосигнални. Да слушат чалга, да гледат турски сериали и да си дават парите за отпуск в турция… А тия от Западна Европа идват в България… Опомнете се, хора. Ботев и Левски ви гледат! Те умряха за България, за ВАС!!! Бяха на по 25, 26 години… СРАМ!