Почина полк. Стоян Стоянов, известен като Стуци Ламборгинито

OFFNews 18 март 2019 в 12:22 7343 1

О.з. полк.Стоян Стоянов-Стуци, бивш изпълнителен директор на закритата ИА „Военни клубове и информация” – МО, е починал на 16 март, съобщава специализираният сайт Pan.bg.

В публичното пространство той бе популярен с прякора си Стуци Ламборгинито, тъй като бе единственият държавен служител собственик на Lamborghini Countach.

Полк. Стоянов е служил в редовете на Българската армия и работил през годините в различни агенции и дирекции в Министерство на отбраната. 

Полк. Цвятко Дончев съобщи за кончината му във Фейсбук:

"Приятели и колеги! Отиде си, отиде си от живота, полковник Стоян Стоянов - Стуци! Много знаеше, и много даде за обогатяването на културната дейност в армията. Помнят го военните хора в Шумен, знаем активната му работа в Министерството на отбраната и в Агенцията "Военни клубове и военни културни институти".

Той обичаше много от съкурсантите си от Лвовското висше военно-политическо училище. И ги подкрепяше, когато можеше!

Убеждаваше ни, че най-старият автомобил, ако е "Мерцедес", е незаменим. И ни намираше да си купим най-благоприятния вариант. Обичаше да пие само и само "Кока кола", а през годините не е пийнал и 50 грама алкохол. Шегувахме се, че след десетилетия здрав ще си отиде от живота.

Разболя се напоследък Стуци. Много приятели го подкрепяха, но днес, на път от хемодиализата към вкъщи, издъхна!

Светла ще е паметта за теб, приятелю, полковник Стоянов, за теб, лъчезарен Стуци!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови