По-голям прием в Академията на МВР и военните университети

OFFNews 03 май 2023 в 14:51 3099 2

Снимка mvr.bg

Академията на Министерството на вътрешните работи и висши военни училища ще могат да обучават повече студенти по направление "Национална сигурност", ако системите на МВР и на отбраната се нуждаят от повече кадри за гарантиране сигурността на страната.

Това реши Министерският съвет на днешното си заседание. 

С решението се добавя алгоритъм за определяне на приема в четири висши училища, различен от този, който се прилага за утвърждаване на броя на приеманите за обучение студенти и докторанти в останалите държавни университети.

Освен в Академията на МВР, кадри за опазване на националната сигурност се подготвят и в три висши военни училища - Военна академия „Георги Стойков Раковски“ - София, Национален военен университет „Васил Левски“ - Велико Търново и Виеше военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ - Варна.

Кадри за националната сигурност се обучават и в други университети, но само на възпитаниците на тези четири училища се осигурява задължителна служба в съответните структури, което е предпоставка за гарантиране на необходимия брой подготвени кадри за изпълнение на функционалните задачи на държавните органи.

Обучението на по-голям брой студенти ще бъде възможно след мотивирано предложение на министрите на вътрешните работи и на отбраната до министъра на образованието и с решение на правителството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

2

6екеr4о

05.05 2023 в 14:34

Това било Академия и висши училища, пълна порнография!

Племеницата на жена ми по време на пандемията я обучаваха дистанционно в едно таквоз недоразумение, дето ву викат училище.

През екрана на лаптопа фуражките ще я научат как се връзва партенка, как се марширува на плаца до откачане или как се стреля с калашник!???

10298

1

AntiZ

03.05 2023 в 15:13

"Роднина, милиционер, роднина, милиционер..." На това му се вика манталитет, демек няма оправия! После чакай тия да гласуват като бели! Ще си го избират мутрата до девето пришествие!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика